Talán nem túl nagy spoiler, hogy a Microsoft helyben telepíthető irodai programcsomagja, az Office 2021 a Windows 11 végleges kiadásával egyidőben, október 5-én jelenik meg. 

A Microsoft nemcsak egy új operációs rendszer bevezetésével készül, de egy másik népszerű szolgáltatását, az Office-t is megújítja: érkezik az Office programcsomagjának legújabb változata, amely a Windows és macOs rendszerek alatt is elérhető lesz, és elsősorban azokat a felhasználókat célozza, akik nem akarnak, vagy nem tudnak feliratkozni a Windows 365 név alatt futó felhő alapú szolgáltatásra.

Az új irodai programcsomag kétféle megoldásban létezik. Az otthoni felhasználásra szánt Office 2021 a Windows 11-gyel egyidőben, október 5-én válik elérhetővé, míg az üzleti ügyfeleket célzó Office 2021 LTSC (Long Term Servicing Channel) már a héten megjelent a kereskedelmi és kormányzati ügyfelek számára – adta hírül a The Verge.

Arról egyelőre nem tudni, hogy az új Office-verziók mennyibe fognak kerülni, és a csomaggal érkező új funkciókról sem érkezett eddig túl sok információ. Annyi bizonyos, hogy a dizájn változik valamelyest, és az akadálymentesség terén is fejlődés várható, továbbá mindkét verzió megkapja a sötét mód támogatását, így ha a Windows-ban aktiváljuk ezt a funkciót, akkor az Office is azonnal szemkímélő módra fog váltani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!