Elon Musk láthatóan zokon vette, hogy az USA elnöke, Joe Biden nem gratulált az Inspiration4 sikeres missziójához. 

Szeptember 16-án történelmet írt a SpaceX: az Inspiration4 nevű misszió keretében egy olyan űrhajót lőttek ki a világűrbe, ahol nem volt profi asztronauta a fedélzeten. A küldetésen Jared Isaacman amerikai milliárdos, Hayley Arceneaux 29 éves orvosasszisztens, Dr. Sian Proctor 51 éves főiskolai tanár és Christopher Sembroski 41 éves szoftvermérnök vett részt. Ez volt az első olyan űrutazás, amelyet csak civil űrhajósokkal vittek véghez.

A SpaceX sikeres missziójához sokan gratuláltak Elon Musknak, még riválisa, Jeff Bezos is dicsérő szavakkal illette a Twitteren, illetve hozzátette azt is, hogy ez egy újabb lépés, hogy a világűr elérhetőbbé váljon minden ember számára. Az elismerések közepette az egyik kommentelő megjegyezte, hogy az Egyesült Államok regnáló elnöke, Joe Biden azonban még nem gratulált,  melyre Elon Musk csak annyit reagált: „Joe még mindig alszik.”

Mint ismert, Donald Trump egykori amerikai elnök a kampány során Sleepy Joe-nak, azaz Álmos Joe-nak nevezte Bident, az elnök állítólagos aluszékonyságára célozva ezzel.

Három hete futótűzként terjedt az interneten egy felvétel, amelyen az látható, hogy Biden elszunyókált miközben Naftali Bennett izraeli kormányfővel tárgyalt a Fehér Házban. Később kiderült, hogy csak egy szándékosan manipulált felvételről van szó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!