Kezdődik a kijelzőháború a laptopoknál!

Sorozatgyártásba kerültek a Samsung 14 hüvelykes, 90 Hz-es képfrissítésű OLED-kijelzői, amelyeket laptopokba szán a vállalat. 

A Samsung még márciusban mutatta be a 14 hüvelykes, 90 Hz-es, 2880 x 1800-as felbontású, 16:10 képarányú OLED-paneljeit, amelyeket kifejezetten laptopokba szán. Ezeknek végre elindult a sorozatgyártása, és elsőként az ASUS legfrissebb laptopjaiban debütálnak.


oled laptop

A Samsung szerint mivel az OLED-panelek mozgó objektumoknál kevésbé hajlamosak az elmosódásra, ezért a 90 Hz-es képfrissítéssel verik majd a 120 Hz-es LCD-paneleket.

Az mindenesetre biztos, hogy az OLED-képernyők mélyebb feketéket és jobb színeket ígérnek, a DCI-P3-at például 100 százalékban sikerült lefedni. Remek válaszidőre és betekintési szögre is lehet számítani. Hamarosan a gyakorlatban is kiderül, hogy mit tudnak ezek a képernyők, elsőként az ASUS ZenBook 14X Pro és a VivoBook Pro 14X notebookokban debütálnak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?