Egymilliárd dollárt adományoz Jeff Bezos a klímavédelemre

Jeff Bezos, a világ egyik leggazdagabb embere egymilliárd dollárt ad a klímaváltozás elleni küzdelem támogatására. 

Az Amazon internetes áruház alapítója még 2020 februárjában jelentette be, hogy létrehozza a Bezos Föld Alapítványt (Bezos Earth Foundation), amelyen keresztül komoly összegekkel támogatja a klímaváltozás ellen küzdő kutatók, aktivisták és civil szervezetek működését. Bezos hangsúlyozta, hogy a Föld szerinte még menthető, ehhez azonban az egyén mellett a nagyvállalatok, kis cégek, nemzetállamok és globális szerveztek segítségére is szükség van. Az üzletember ígérete szerint 2030-ig tízmilliárd dollárt osztanak szét a klímavédelem megsegítésére.


Bezos saját alapítványán keresztül közzétett bejelentésben számolt be arról, hogy a mostani egymilliárdból milyen célokat kíván támogatni. Az idei alap elsősorban a környezeti viszonyok fenntartására fókuszál, az elkövetkező években viszont olyan projektek is előtérbe kerülnek, mint a tájhelyreállítás és az élelmiszerszállítás. Arról egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi alapból mely szerveztek fognak részesülni, de a CNBC cikke szerint első körben az Andok térségére, a trópusi Csendes-óceánra és a Kongó-medencére koncentrálnak majd.

Az 57 éves Jeff Bezost korábban komoly kritika érte az Amazon miatt, amely a környezetre káros olaj- és gázipari vállalatokkal is együtt dolgozik, továbbá azért, mert ő finanszírozza a Blue Origin nevű űrvállalatot, amelynek szintén óriási a karbonlábnyoma.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?