Radikálisan korlátozzák a gyerekeknek a közösségi média használatát Kínában

Kína a játékok után most a TikTok használatát is korlátozza a 14 év alatti gyerekek esetében.

Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy a kínai kormányzat még tovább csökkenti a megengedett játékidőt, így az új szabályok értelmében a 18 év alatti állampolgárok hetente mindössze három órát tölthetnek az online játékokkal, hétfőtől csütörtökig egyáltalán nem, pénteken, hétvégén és ünnepnapokon pedig legfeljebb napi egy órát használhatják azokat.


A játékok mellett most a TikTok is szabályozásra kerül: a Kínában Douyin néven ismert appot csak reggel 6 és este 10 között használhatják majd a 14 év alatti fiatalok, a megengedett napi időkeret pedig összesen 40 perc lesz – jelentette be a TikTokot birtokló ByteDance. A szabály betartását egy ún. ifjúsági mód teszi majd lehetővé, ehhez pedig az lesz szükséges, hogy a fiatal felhasználók teljes nevük megadásával hitelesítsék a profiljaikat, amelyeket a legvégén a szülő is jóváhagy. A vállalat arra kéri a szülőket, hogy működjenek együtt a rendszer gyors és hatékony kiépítéséhez.

tiktok kína gyerekek
Kína a TikTok használatát is szabályozza a gyerekek esetében Fotó: The Verge

Kína a videojáték-függőséggel és a túlzott online jelenléttel indokolja a szigorú szabályok bevezetését, a mértéktelen képernyőbámulás ugyanis rövid látást okozhat, valamint az iskolai teljesítényre is negatív hatással lehet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?