Új törvény szabályozza, mennyit játszhatnak a kínai fiatalok

Kína újabb szigorú szabályozást vezet be a fiatalok körében egyre nagyobb problémát jelentő videojáték-függőség miatt. 

Nem ez az első alkalom, hogy a világ legnépesebb országában törvényt hoznak a kiskorúak videojáték-használatára vonatkozóan, és most a kínai kormányzat úgy döntött, még tovább csökkentik a megengedett játékidőt.


A Bloomberg azt írja, hogy az új szabályok értelmében a 18 év alatti állampolgárok hetente mindössze három órát tölthetnek az online játékokkal, hétfőtől csütörtökig egyáltalán nem, pénteken, hétvégén és ünnepnapokon pedig legfeljebb napi egy órát használhatják azokat. A megengedett napokon 20 és 21 óra között játszhatnak a fiatalok.

A kínai kormány korábban sem volt engedékeny a játékidővel kapcsolatban, ám az előző törvényhez képest még szigorúbb szabályozást léptet életbe: eddig a munkaszüneti napokon három órát tölthettek a gyerekek az online játékokkal, míg más napokon 1.5 óra volt az engedélyezett időtartam.

Az online játékszolgáltatókat, mint például a Tencent szigorú ellenőrzéseknek vetik majd alá, hogy valóban csak a megadott időkereten belül biztosítsanak játéklehetőséget a gyerekek és a fiatalkorúak számára. Az persze továbbra is kérdés, hogy pontosan milyen rendszerekkel sikerül betartatni az új törvényt.

Kína a videojáték-függőség terjedésével indokolja a szigorú törvények bevezetését, a mértéktelen képernyőbámulás ugyanis rövid látást okozhat, valamint az iskolai teljesítényre is negatív hatással lehet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?