google doodle sündisznó
Fotó: Google

Hangulatos emblémával újított a Google, animált sündisznó és elsárgult falevelek jelentek meg a keresőmotor főoldalán.  

Aki gyakran megfordul a Google keresőjének főoldalán, az már megszokhatta, hogy a jól ismert logó helyett rendszeresen valamiféle különleges embléma (doodle) jelenik meg. A szellemes alkalmi logók általában ünnepek, jeles események és évfordulók alkalmával költöznek a böngésző nyitóoldalára, ám nem ritka, hogy a csillagászati események is megihletik a Google alkotómestereit.

A mai nappal megjelent doodle a meterológiai ősz kezdetére, azaz az őszi nap-éj egyenlőség napjára készült, melynek apropóján egy elképesztően aranyos animált sündisznó került a főoldalra, amely elsárgult faleveleket cipel a hátán.

A doodle-re kattintva az Ősz az északi féltekén keresőoldalára irányít el minket az oldal, ahol a téma iránt érdeklődők kedvükre böngészhetnek a találati lista elemi között.

google doodle sündisznó

Az idei csillagászati ősz az északi féltekén szeptember 22-én veszi kezdetét, és december 21-én ér véget, ám míg nálunk szép lassan elsárgulnak a falevelek és a napok is egyre hűvösebbé válnak, addig a déli féltekén épp most köszönt be a tavasz. A Google természetesen az ott élők számára is készített egy cuki logót.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!