Eladóvá vált az egyik leghíresebb internetes mém

Tovább tombol az NFT-mánia a világban, ezúttal a Side-eyeing Chloe néven ismert mém főszereplője (és családja) szeretne némi plusz pénzre szert tenni. 

Az NFT, azaz a non-fungible tokens (magyarul nem behelyettesíthető érme) nagyon leegyszerűsítve egy virtuális okirat, amelyet eredetiségigazolásra és tulajdoni lapként is használnak. 2021 óta hatalmas érdeklődés övezi az Ethereum-alapú eszközt, és hatalmas összegek cserélnek rajta gazdát. Íme egy remek példa erre: 2021 márciusában egy illető 10 ezer dollár értékű kriptovalutáért megvásárolta a Nyan Cat nevű mémet az alkotótól, amiért cserébe kapott egy digitális állományt és egy okiratot, amely igazolja, hogy Nyan Cat mostantól az övé. Nyat Cat ezután is bárki számára elérhető, ugyanúgy meg lehet nézni az interneten, le is lehet másolni, de hivatalosan már annak a tulajdonát képezi, aki ezért fizetett.


Az egész őrület az elmúlt hónapokban nem hogy csökkent volna, erősödött is, több híres kép, többek között a disaster girl, azaz katasztrófalány néven ismert internetes mém is örült összegért kelt el, most pedig nagyon tűnik, hogy Side-eyeing Chloe is felül a jól jövedelmező NFT-vonatra. A BBC beszámolója szerint a család most némi viszonzást remél a sok vidám pillanatért cserébe, ezért aukció keretében kínálják eladásra a jól ismert mémet. A licit 5 Ethereumról, azaz nagyjából 4.7 millió forintról indul.

A sztori a kép mögött egyébként az, hogy 2013 szeptemberében egy anyuka videóra vette, ahogy épp elmeséli a lányainak, hogy ma iskola helyett Disneylandbe megy a család. Míg az iskolás Lilly ezt síró örömmel fogadja és alig bír magával, addig az akkor még csak 2 éves Chloe így néz a kamerába:

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?