Óceáni műanyagból készül a Microsoft új egere

A Microsoft új egere az Ocean Plastic Mouse nevet kapta, és a nevéhez méltóan az óceáni műanyagok felhasználásával készül. 

Senkinek sem kell bemutatni, mekkora problémát okoz napjainkban, és milyen katasztrofális helyzeteket szült az egyszer használatos műanyag, és annak mértéktelen felhasználása a Földön. A katasztrófa elkerülése érdekében egyre több nagyvállalat teszi le a voksát a bolygóbarát működés és a fenntartható eszközök előállítása mellett, és ez alól természetesen a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, a Microsoft sem kivétel.


A redmondi óriás nemrégiben mutatta be legújabb fenntartható termékét, az Ocean Plastic Mouse névre keresztelt egeret, amelyhez óceánból kihalászott műanyagot is felhasználnak a készítők. Ugyan a szándék valóban dicséretes, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egér mindössze 20 százalékban tartalmaz óceáni műanyagot, így messze van még attól, hogy igazán környezetkímélőnek lehessen nevezni. A csomagolás azonban már 100 százalékban újrahasznosítható, ami egy újabb lépés afelé, hogy 2025-re teljesen leváltsák az egyszer használatos műanyagot a csomagolásból.

A periféria 10 méteres hatótávval működik, támogatja a Bluetooth 4.0-s és az újabb verziókat, illetve a Microsoft Swift Pair funkciót is. Az eszköz működéséről egy darab AA elem gondoskodik, ami bár nem egy környezetkímélő megoldás, de most ne vesszünk el a részletekben.

Az Ocean Plastic Mouse 25 dollárért vásárolható meg, a szállítási költséget a Microsoft állja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?