Képregénnyel rukkolt elő a NASA

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) digitálisan is elérhető, interaktív képregényt készített, melynek főszereplője az első női űrhajós, aki a Holdon járt. 

A First Woman: NASA’s Promise for Humanity címet viselő képregény az amerikai nemzeti képregénynapon, szeptember 25-én jelent meg, és bárki számára ingyenesen letölthető és olvasható. A képregény főszereplője egy kitalált karakter, Callie Rodriguez, aki a történet szerint az első nőként léphetett a Hold felszínére. Callie-t egy RT nevű kedves robot is elkíséri a Holdra.


A 40 oldalas képregény szórakoztató betekintést nyújt a felkészülés, az utazás és a Hold felfedezésének történetébe, a kiterjesztett valóság segítségével pedig interaktív formában is bemutatják Callie nem mindennapi utazását és kalandját.

A NASA az Artemis-program keretein belül 2024-ben két asztronautát juttat az űrbe, melyek közül az egyik nő lesz. Ez komoly mérföldkő lesz az amerikai űrkutatási hivatal számára, az Apollo-programban ugyanis csak fehér férfiak vettek részt. A NASA tavaly bejelentette azt a 18 űrhajóst, akik közül egy komoly kiképzést követően végül kiválasztják azt a kettőt, akik felutaznak a Holdra.

A First Woman első száma, a Dream to Reality már elérhető a NASA hivatalos oldalán, ahol ingyenesen elolvashatjuk, vagy PDF formátumban akár le is tölthetjük.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?