Profi színészek mentek az űrállomásra filmet forgatni. Készül az első űrmozi!

Október 2-án, szombaton Julia Peresszild színésznő és Klim Sipenko rendező-producer a Nemzetközi Űrállomásra utazott, hogy elkészítsék az első filmet, amit a világűrben forgatnak. 

Oroszország a világon elsőként filmet forgat a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), megelőzve ezzel Tom Cruise színészt és Doug Liman filmrendezőt, akik a NASA és Elon Musk közreműködésével szintén októberben az űrbe utaznak, hogy leforgassák legújabb filmjüket. A Szojuz MS-19 űrhajó fedélzetén Anton Skaplerov űrhajós, Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko rendező-producer tartózkodott, Oleg Artyemjev űrhajós, Aljona Mordovina színésznő és Alekszej Dugyin operatőr pedig a tartaléklegénység részét képezik.


A Vüszov (Kihívás) munkacímű játékfilm lesz az első alkotás, amelyet a világűrben fognak forgatni. A filmet Oroszországban készítik, rendezője a Szaljut-7 című 2017-es űrakciófilmet jegyző Klim Sipenko lesz, főszereplőként pedig a 36 éves Julija Pereszild orosz színésznőt láthatjuk, aki május óta űrkiképzésben vesz részt. A film 35 perces lesz, és teljes egészében az űrben fog játszódni – adta hírül a Rosszijszkaja Gazeta című orosz napilap.

A film cselekménye szerint a színésznő egy orvost játszik, akit váratlanul az űrbe szólít a kötelesség, miután egy asztronauta megbetegszik az űrállomáson és elveszti az eszméletét. A doktornőnek a súlytalanság állapotában kell életmentő szívműtétet végrehajtania, hogy a férfi életben vissza tudjon jutni a Földre.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?