Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója a világ leggazdagabb embere a Forbes szerint. Musk az Amazon-vezér Jeff Bezost taszította le a trónról, aki így már csak a második leggazdagabb ember a világon. 

A Forbes listáján hétfőn történt a csere, miután Elon Musk vagyona meghaladta a 200 milliárd dollárt (körülbelül 61.7 billió forint). Korábban csak két ember, Jeff Bezos és az LVMH luxuscégcsoport vezére, Bernard Arnault tudta átlépni a milliárdos mérföldkőnek számító összeget.

A hír kapcsán a Business Insider kereste meg a lista újdonsült első helyezettjét, aki természetesen hozta a formáját, és meglepő módon viccelte meg riválisát. Musk nem volt rest, és a történtekre válaszul egy óriási kettes formázó szobrot és egy ezüst érmet küldött Jeff Bezosnak.

A két milliárdos az elmúlt években többször is váltotta egymást a világ leggazdagabb embereinek listáján, ráadásul köztudott, hogy űrbéli ambícióik miatt is folyton megy az adok-kapok a két milliárdos között. Jeff Bezos augusztusban például keresetet nyújtott be az amerikai űrügynökség ellen, miután az Artemis-program leszállóegységének az elkészítésével nem őt, hanem Elon Musk űrcégét bízták meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!