A streamingszolgáltatóként és filmes tartalomgyártóként ismert Netflix megvásárolta a Night School Studio nevű indie fejlesztőcéget, ami olyan játékokkal tette le a névjegyét az asztalra, mint a Next Stop Nowhere, az Afterparty vagy az Oxenfree. A felvásárlásról a fejlesztőcég egyik alapítója, Sean Krankel számolt be. 

A Netflix videójátékos terveit a The Information szúrta ki elsőnek még májusban, amikor is arról szóltak a hírek, hogy a streaming-óriás már felvette a kapcsolatot az iparág kulcsszereplőivel, hogy egy-két tehetséges vezetőt elcsábítson saját készülő videojátékos részlegébe. A világ legnépszerűbb streamingszolgáltatója júliusban végül hivatalosan is bejelentette, hogy a korábbi sajtóértesülésekkel megegyezően a filmeken és a sorozatokon túl a videójátékok piacán is terjeszkedni szeretne.

A jelek szerint a vállalat nem húzza az időt, és a többéves projekt részeként már le is szerződtetek egy videójátékokra specializálódott fejlesztőcéget. A Night School Studio egy kalandjátékokra fókuszáló fejlesztőcég, amely az Oxenfree című misztikus thrillerrel hívta fel magára a figyelmet. A játék 2016-ban a legjobb vizuális stílus díját is elnyerte a Game Developers Choice Awards-on.

A felvásárlás mellett a vállalat továbbá azt is bejelentette, hogy a jövőben érkező, különböző platformokra (mobil, PC, PlayStation, Xbox, Nintendo) szánt tartalmak a Netflix előfizetés részét képezik majd, tehát a tervek szerint egyelőre biztosan nem kell még a plusz költséggel járó, alkalmazáson belüli vásárlástól tartani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!