Szinte biztos, hogy videojátékok is jönnek a Netflix kínálatába

Egy jelentése szerint nincs már messze, hogy videojátékok érkezzenek a Netflix kínálatába. 

Az évtizedek során megszámlálhatatlanul sokan próbáltak már népszerű videojátékokat filmvászonra vinni, azonban a jól sikerült produkciókat szinte nagyítóval kellett keresni a listán. A Netflix az utóbbi években egyszer-kétszer azért megcsillantotta a reményt, a Castlevania sorozatváltozata például igen nagy sikernek örvend. A kaliforniai gyyökerű vállalat azonban nem elégszik meg ennyivel, egy jelentés szerint ugyanis a videojátékok piacára is megpróbálna betörni.


A Netflix ezen terveit a The Information szúrta ki elsőnek még májusban. Akkor arról szóltak a hírek, hogy a streaming óriás már felvette a kapcsolatot az iparág kulcsszereplőivel, hogy egy-két tehetséges vezetőt elcsábítson saját készülő videojátékos részlegébe.

Nagyon úgy tűnik, hogy a hír nem kacsa volt, a Bloomberg értesülései szerint ugyanis a Netflix már le is igazolta Mike Verdut, egy korábbi Electronic Arts és Facebook vezetőt a projekt élére. A lap informátora szerint már 2022-ben szeretnék elérhetővé tenni a játékokat az oldalon, a dolog pedig a Google  (Stadia) és a Microsoft (xCloud) játékstreamelő szolgáltatásaihoz  hasonlóan működne.

A hír valóságtartalmát igazolja, hogy a Netflix hivatalos honlapján már termékmenedzsert is keresnek „interaktív projektekhez”. Illetve a Bloomberg szerint a Netflix alkalmazás fájlaiban is találni videojátékokra utaló nyomokat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?