Ma jelenik meg a Windows 11, de nem mindenkinek

Hat év után itt a Microsoft újabb nagy frissítése, ami a Windows 11 névre hallgat, igaz, korábban voltak olyan pletykák, hogy befejezik a számozást. 

A mai napon, tehát október 5-én szabadul ki a palackból a népszerű operációs rendszer legifjabb darabja, de nem fog egyszerre minden kompatibilis Windows-eszközre kikerülni. Mi több, nem lesz benne egyelőre minden beígért fontosabb új funkció, amit a Microsoft még augusztusban közölt egy blogbejegyzésben. Míg a Windows 11 első általános kiadása olyan funkciókat tartalmaz majd, mint az áramvonalasabb, Mac-szerű dizájn, a frissített Start menü, az új többfeladatos eszközök és az integrált Microsoft Teams, addig az egyik legjobban várt frissítést nem tartalmazza.


Kép: Microsoft

Ez pedig az Android mobilalkalmazások támogatása az új alkalmazásboltban. A redmondi gyártó azt sem közölte, hogy mikor lesznek elérhetőek az Android-alkalmazások, azon kívül, hogy a bejegyzés szerint „az elkövetkező hónapokban” egy „előzetes” teszt keretében fognak bevezetésre kerülni. További fontos infó, hogy hiába van kompatibilis eszközünk, a bevezetés „fokozatosan és kimérten” történik majd, az új, jogosult eszközök kapják meg először a frissítést. A többieknek pedig valamikor október és 2022 közepe között kínálják fel az ingyenes frissítést a hardvertől, a készülék korától és egyéb tényezőktől függően. Amíg a Microsoft új operációs rendszere meg nem érkezik, bárki ellenőrizheti, hogy a számítógépe képes lesz-e automatikusan frissíteni a Windows 11-re. Viszont a frissítés nem kényszer, mivel a cég 2025 októberéig biztosítja a támogatást a jelenlegi operációs rendszerhez.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?