szellemirtók
Kép: Techeblog

Égő ház, csontvázak, szellemek, rémisztő történések, és sok egyéb van abban a nyolc percben, ami egy ház falán történik Szellemirtók stílusban. 

Csakis elismeréssel tudunk adózni annak a nyolcperces anyagnak, amit a Seasoned Projections készített, hiszen minden pillanata lenyűgöző. A Ghostbusters Halloween Show nevet viselő performansz alapötlete az, hogy egy ház falára egyetlen projektorral megy a vetítés, és ezt megfelelő szögből nézve szinte olyan, mintha a Szellemirtók jelenetei kelnének életre. Az összes effekt leképezése egy ekkora házra enyhén szólva is nagy kihívást jelenthet, különösen mivel a zenét, valamint az egyéb világítást is szinkronizálni kell. A show létrehozásához a Seasoned Projections egy speciális szoftvert használt, ami utánozza a valós környezetet, amelyre vetíteni kell.

Így lehetővé teszi, hogy a projektorral együttműködve bármilyen kívánt képet megjelenítsen az adott tárgy felületén, legyen az egy ház vagy akár egy katedrális. Így tulajdonképpen bármely ismert cím mintájára lehet “előadást” készíteni, de most történetesen a legendás mozi volt a fókuszban, ami nem véletlen. Hiszen érkezőben van a Szellemirtók – Az örökség, ami elvileg már tavaly látható lett volna, de a koronavírus – mint oly sok más iparágnak – ennek is betett. Először átsodródott idén március elejére, majd júniusra, de ebből se lett semmi, így végül az érdeklődők november 11-től tudják megtekinteni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!