Olcsónak számít a legújabb AR-szemüveg

Decemberben, 800 eurónál alacsonyabb áron érkezik az Nreal Air AR-szemüveg, ami az orrunk elé hozza a kiterjesztett valóságot. 

Az Nreal legújabb AR-szemüvege Nreal Air névre hallgat. A szemüveg egy nagy kijelzőt vetít a látómezőbe, amelyen videókat lehet nézni vagy játszani. Az Nreal Air a tavalyi Nreal Light folytatása, szintén micro-OLED-kijelzőket használ. Úgy tervezték, hogy nagyjából „normál” szemüvegnek nézzen ki.


Ezúttal viszont már 90 Hz-es képfrissítéssel lehet számolni. A látószög 45 fokos, a vetített képernyő pedig 3,3 méteres, 3 méteres szimulált távolságból. Az iOS-es eszközök mellett a legtöbb androidosat is támogatja a 77 grammos eszköz, amelyen nincs kamera. A képernyőt az összekapcsolt eszközön át, appon keresztül lehet vezérelni.

Az AR-szemüveg decemberben jelenik meg, 2022-ben pedig szélesebb körben is elérhetővé válik. A gyártó azt ígéri, az új modell olcsóbb lesz az elődnél, ami 800 euróba kerül jelenleg.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Nreal

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?