Élethűbb kiterjesztett valóságon dolgozik a Google

Dupla kamerás támogatás ad az ARCore-nak a Google, elsőként a Pixel 4 mobiloknál. 

A jövőben sokkal életszerűbbek lesznek az állatok és virtuális, 3D-s objektumok, amelyeket a Google az Android rendszerű mobilok képernyőjén jelenít meg a keresőben, kiterjesztett valóságban. Az ARCore ugyanis dupla kamerás támogatást élvez majd a jövőben – elsőként a Pixel 4 és a Pixel 4 XL mobilokon.


Ennél a két modellnél a támogatás már a következő hetekben élesedik. Többen furcsának találták azonban, hogy a tavalyi modellekkel kezd a Google. A magyarázat valószínűleg az, hogy a dupla kamerás támogatásnak telefotós egység mellett van értelme. Ezt pedig a Pixel 5-ből és Pixel 4a 5G-ből kispórolta a Google.

Az ARCore eddig csak egy kamerát használt, kettővel viszont jobban érzékeli majd a mélységet, így aztán élethűbben tudja majd elhelyezni a képernyőn a virtuális objektumokat. Azt viszont még nem tudni, hogy más készülékek mikor kapják meg ezt a támogatást.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: BBC, CNET

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?

facebook drog

Drogbotrányba keveredett a Facebook

Vizsgálatot indítottak annak felderítésére, hogy a Facebookot és az Instagramot is magába tömörítő Meta érintett-e kábítószer-értékesítésben.