Különleges funkció jelent meg a világ legnagyobb online keresőjében: megérkezett a Google tuner, azaz a Google hangoló, melynek segítségével a gitárosok immár a böngészőn keresztül is behangolhatják a hangszerüket.

A Google időről időre új funkciókkal látja el keresőjét, melyek közt akadnak hasznos és kevésbé hasznos megoldások is. Az extra funkciók keretében kaptunk már többek között számológépet, amely képes összeadni, kivonni, szorozni, gyököt vonni és hatványkitevőre emelni, de érkezett már pénzváltó is, amellyel könnyen és gyorsan átszámíthatjuk a különféle pénznemeket. A keresőóriás ezúttal egy gitárhangolót fejlesztett, amely más keresési funkciókhoz hasonlóan a megfelelő szavak begépelése után jelenik meg a böngészőben.

Az apró, de szuper újdonság elindításához mindössze annyit kell tenni, hogy megnyitjuk a Google böngészőjét, beírjuk a google tuner vagy a google hangoló kifejezés valamelyikét, engedélyezzük, hogy a program hozzáférjen a mikrofonhoz, és már indulhat is a hangolás.

google hangoló
Fotó: The Verge

A Google megoldása ismerősnek tűnhet azok számára, akik használtak már erre a célra szánt mobilos alkalmazást, a hangoló ugyanis ugyanazon az elven működik, mint az említett appok: a készülék mikrofonját használva a program felismeri, melyik húrt hangolja a hangszer használója, és ennek alapján eldönti, hogy az adott hang mennyire sikerült pontosan.

Jó hír, hogy a Google újítása már világszerte elérhető az androidos és iPhonos alkalmazásokban, valamint a webhely asztali változatában egyaránt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!