A repülő autókkal kapcsolatos fejlesztések igazi slágertémák lettek az elmúlt években, de mi a helyzet a „kétkerekű”, személyi használatra szánt repülő járművekkel? A tokiói A.L.I. Technologies által fejlesztett XTurismo hoverbike egy propellerekkel a föld felett lebegő jármű, amely technikailag igen közel került ahhoz, hogy valóban az első repülő motor legyen, ami kereskedelmi forgalomba kerül. 

A Star Wars-rajongók közül biztos sokan elgondolkodtak már azon, milyen menő lenne a valóságban is egy speeder bike-hoz hasonló megoldás, amellyel keresztül-kasul cikázhatnánk az épületek és az utcák között. A tokiói székhelyű cég elkészítette nekünk ezt a járművet, amely ránézésre tényleg olyan mintha a legendás filmsorozatból lépett volna elő, és a legjobb benne, hogy hamarosan előrendelés is leadható lesz rá.

A futurisztikus járműről egyelőre nem sokat tudni, ám ahogy a felvételen is látható, vezethetőségét tekintve leginkább egy motorkerékpárhoz hasonlít, tehát a sofőr egy ülésen foglal helyet és kormány segítségével irányítja a járművet.

A történet jelenleg ott tart, hogy az XTurismo hoverbike hamarosan, egészen pontosan október 26-án hivatalosan is bemutatásra kerül, és ezzel egyidőben az előrendelési lehetőség is megnyílik a vásárlók számára. A vállalat ígérete szerint a jármű valamikor 2022 első felében válik elérhetővé, hogy pontosan mikor, azt még nem tudni, továbbá arra vonatkozóan sincs információ, hogy a járművek mikor kezdhetnek el hivatalosan is röpködni a légtérben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!