Kép: Techeblog

Ha lenne “mindennapi bulvárunkat add meg nekünk ma” rovatunk, abban írnánk meg az ágyban landoló meteorit történetét, de nincs ilyenünk, szóval itt tesszük. 

A bulvár nem egy mélylélektani dolog, ezt mi is tudjuk, de olykor onnan is érkeznek olyan hírek, amik érdekesek lehetnek. Ezeket már csak azért is érdemes lehet szemlézni, mert kicsit megpihentetik az elmét néhány húzósabb nap után, mint ahogy az ember néha csak azért ült le Mónika show-t nézni, mert már nem volt ereje nehezebben feldolgozható műsorokat nézni. De térjünk a tárgyra: Kanada legnyugatibb tartományában, a Brit Kolumbiában lévő Golden városában Ruth Hamilton békésen aludt ágyában, amikor hangos robajra riadt. Gyorsan felkapcsolta a villanyt, és azt látta, hogy valami átszakította a plafont, majd azt is felfedezte, hogy egy kődarab van az ágyában.

Azonnal riasztotta a hatóságokat, és kisvártatva megérkezett hozzá a rendőrség, akik rögtön azt kezdték vizsgálni, hogy egy közeli építkezésen nem történt-e valami romboló munka, vagy esetleg robbantás. Mivel a válasz nemleges volt, így további kutakodást követően kiderült, a környéken többen is láttak az égbolton fényes jelenséget, így végül megérett a következtetés. Hamilton asszony ágyában egy közel 1,3 kilogrammos meteorit landolt. Az esetről azt mondta, hogy az űrből jött kőzet nem ért hozzá, de az arca tiszta gipszkarton törmelékes volt. Úgy véli, megnyerte a lottó ötöst azzal, hogy életben maradt, és áldottnak érzi magát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!