Az Alienware egy repülőből kidobott géppel ünnepelt

Negyedévszázados fennállása alkalmából az Alienware ejtőernyővel dobott le a sivatagba egy PC-t, ami a játékosokat szolgálja. 

Nem meglepő, hogy minden gyártó a saját szegmensére szabott módon ünnepli a jelentős évfordulókat, így egy autómárka jellemzően valamely ritkábban fogyasztott típusát teszi még különlegesebbé. A Dell videojátékokra szakosodott részlege, az Alienware pedig az új Aurora házzal fújja el a 25. születésnapjára kapott torta gyertyáit. Az open-air tervezés jegyében készült „alkotás” esetében teljesen újragondolták a benne lévő hardverelemek elhelyezésének módját. Ennek köszönhetően jobb a szellőzés, csendesebb a működés, és a kábelek is szépen illeszkednek a katonás rendhez. Egészen hihetetlen, de ennek köszönhetően rendelkezésre álló légtömeg 50 százalékkel növekedett úgy, hogy maga a ház mérete alig lett nagyobb. Márpedig egy olyan gép esetében, amit játékra terveztek, kritikus fontosságú az egyes hardverelemek megfelelő hőmérsékleten tartása.


Az Alienware Aurora négy darab 120 mm-es ventilátort, valamint folyadékhűtést kapott, így egyszerre hatékony és csendes a működése. Ezt szem előtt tartva igyekezett a Dell a formát a funkcióval összhangban tartani, ezért egy opcionális, átlátszó bal oldali panelt is kínál. Ezen keresztül látható például az új, sötét alaplap, valamint az akár nyolc egyedi, testre szabható AlienFX-világítási zóna. Az árképzésről és a rendelkezésre állásról még nem lehet mit tudni. Vivian Lien, a cég videojátékokért felelős részlegének alelnöke szerint érdemes visszapörgetni az idő kerekét 1996. október 15-re visszapörgetni. Mégpedig azért, mert egészen addig  a napig nem létezett játékra optimalizált, gyári kiszerelésű PC, holott olyan címek repkedtke akkoriban, mint a DOOM II, a Quake, vagy éppen a Civilizations II. Ám onnantól kezdve minden megváltozott, és a videojátékosok közösségének szenvedélyes tagjai végre olyasmit kaptak, ami kellően kiszolgálja az igényeiket. A fenti videóban a születésnap és az új PC bemutatására készült videóból minden részletesen kiderül, amint túljutottunk az első jeleneteken, miszerint marcona férfiak kilökik a dobozba csomagolt gépet egy repülőből. Természetesen nem csak úgy magában, hanem ejtőernyővel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?