Így lehet retró játékokkal játszani modern PC-n

20. születésnapját ünnepli a ScummVM, amelynek segítségével modern PC-n és androidos mobilon is játszhatóak a régi játékok. 

Egészen pontosan október 9-én ünnepelte a 20. születésnapját a ScummVM, amely a régi, retró játékok kedvelői számára igazán érdekes. A modern PC-ken ugyanis nem igazán lehet már futtatni a régi játékokat, főleg ha MS-DOS-ra vagy egyéb koros rendszerre írt darabokról van szó. Szerencsére a ScummVM nem csak ingyenes, de felhasználóbarát is, és lehetővé teszi az ilyen régi játékok futtatását.


Nem egy szokványos emulátorról van szó, de egy bizonyos virtualizációs szoftver, amely újra cseréli több mint 250 régi játék futtatható bejegyzését. Ezeket teljesen újraírták, ennek hála olyan címek futnak a Windows 10-en, mint a Monkey Island, a Myst vagy a Full Throttle. Sőt, macOS, Linux és Android alatt is.

Persze a játékhoz az eredeti ROM játékfájlok is kellenek, de a ScummVM néhány freeware címet ingyenes elérhetővé tett az oldalán.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Lucasfilm Games

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?