Bekövetkezett, amitől mindenki tartott: világszerte árat emelt a Netflix, és a drágulás immáron hazánkat is utolérte. 

A világ legnépszerűbb streamingszolgáltatója 2016 óta elérhető Magyarországon, ám áremelésre eddig nem került sor, egészen mostanáig. A Sorozatwiki szúrta ki, hogy csomagtól függően 9-13 százalék közötti drágulással lehet számolni, és bár az előfizetők egy része nem tapasztalt változást (egyébként mi sem), a csomagváltásnál már látszanak az új árak a streamingszolgáltatónál.

Az oldal kiderítette, hogy október 7-től a Standard csomag 9 százalékkal drágult, az eddigi 3190 forintról 3490 forintra változott, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal, 3990 forintról 4490 forintra nőtt. Az alapcsomag ára nem változott, 2490 Ft maradt.

Az árváltozás ugyanakkor hamarosan a meglévő előfizetőket is eléri. „Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak 30 nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot.” – írja a Netflix hivatalos oldalán.

Mivel az áremelést csak fokozatosan vezetik be, míg egyes előfizetőknél már megemelték az árakat, mások pedig tájékoztatást kaptak, addig olyan is akad, aki egyelőre semmit nem tapasztalt a drágulásból. A Sorozatwiki szerint az áremelés nemcsak Magyarországot érinti, mivel ez egy globális folyamat része, amelyet előbb vagy utóbb, de minden országban meglép a Netflix.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!