Megváltozik a Facebook neve?

Lapértesülések szerint jövő héten új nevet kap a Facebook mögött álló cég, de a közösségi oldal neve jelen állás szerint továbbra is Facebook marad. 

A The Verge számolt be arról, hogy a Facebook névváltoztatásra szánta el magát, hogy az új elnevezéssel nagyobb fókuszt kapjon a cég metaverzum névre keresztelt új projektje. Nemrég mi is írtunk arról, hogy a vállalat csak az Európai Unióban 10 ezer embert venne fel a grandiózus terv megvalósításához, melynek lényege, hogy az emberek VR-eszközök segítségével gyakorlatilag egy külön, digitális életet élhetnének játékokkal, barátokkal és munkával.


A portál értesülései szerint Mark Zuckerberg a társaság éves Connect konferenciáján, október 28-án jelentheti be a névváltoztatást. A név még a felsővezetők körében is hétpecsétes titok, ám egyesek szerint a Horizon elnevezés a legnagyobb esélyes, mivel a cég ugyanezzel a névvel már készített egy VR-alkalmazást, amihez virtuális-valóság szemüveg viselése szükséges.

A lap szerint az időzítés nem véletlen: Zuckerberg ezzel különbséget tehet az alternatív valóságra épülő metaverzum és az egyre többet támadott Facebook között. A vállalat már több mint egy hónapja szüntelen magyarázkodásra kényszerül, mióta egy szeptemberben kiszivárgott belsős kutatásból kiderült: a cég régóta tisztában van az Instagram fiatalokra gyakorolt káros hatásaival, de mégsem tett ellene semmit.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?