Donald Trump úgy van vele, hogy csinál saját közösségi oldalt

A volt amerikai elnök, Donald Trump gondolt egyet, és ha már mindenhol blokkolják az alaptalan vádaskodásait, úgy volt vele, hogy akkor lesz saját közösségi oldala. 

Donald Trump volt elnök szerdán bejelentette egy új közösségi hálózat küszöbön álló elindítását, írja egy sajtóközlemény, amely állítólag az egyik cégétől származik, és Truth Social néven emlegetik a platformot. A Trump Media and Technology Group, amely a bejelentést tette, azt mondta, hogy a közösségi hálózat korlátozott béta bevezetése novemberben kezdődik, a szélesebb körű bevezetés pedig 2022 első negyedévében várható. A TMTG a sajtóközlemény szerint beleegyezett abba, hogy egyesüljön a Digital World Acquisition Group nevű, a Nasdaqon jegyzett miami székhelyű céggel, hogy egy új vállalatot hozzanak létre, amelynek elnöke Trump lesz.


„Azért hoztam létre a Truth Social-t és a TMGT-t, hogy szembeszálljak a Nagy Tech cégek zsarnokságával”

– fogalmazott Trump a médiának küldött sajtóközleményben. Továbbá sérelmezte, hogy a Twitteren még a tálibok is jelen lehetnek, de a közösségi felület a saját elnökét mégis elhallgattatta. Elmondása szerint izgatottan várja, hogy megoszthassa gondolatait a Truth Social-ön, és visszavágjon az őt elnémító üzemeltetőknek. Donald Trump Twitter-használata újradefiniálta a politikát, hiszen a mainstream médiát megkerülve próbálta megragadni a politikai narratívát. A Twitter azonban két nappal azután, hogy a választást elvesztő elnök támogatóinak tömege megrohamozta az amerikai Capitolium épületét, és több ember, köztük a Capitoliumi Rendőrség egyik tisztje is meghalt, január 8-án kitiltotta Trumpot. A Twitter közölte, hogy a tiltás a további erőszakra való felbujtás kockázata miatt történt. Tegyük hozzá, a zavargások miatt a Facebook is tiltotta a profilt.

Kanye-West-Trump
Forrás: XXL Mag

Márciusban Jason Miller, Trump egyik vezető tanácsadója a Fox Newsnak azt mondta, a volt elnök „két-három hónapon belül” visszatér saját közösségi médiaplatformjával. Trump májusban valóban elindította saját hivatalos blogját, de egy hónappal később bezárta azt. A volt elnök beperelte az őt tiltó platformokat is, cenzúrára és az első alkotmánymódosítás megsértésére hivatkozva. Éppen csak azt nem tartotta szem előtt, hogy az első alkotmánymódosítás a kormányra vonatkozik, nem pedig az olyan magáncégekre, mint a közösségi oldalak. Trump egy ideje bizonyítékok nélkül állítja, hogy a cégek diszkriminálják a jobboldalt. Az új közösségi médiaplatform létrehozása ellenére Donald Trump nem hagyta el a Twittert. A hónap elején a volt elnök arra kért egy amerikai kerületi bírót, hogy adjon egy ideiglenes végzést, amely helyreállítja a fiókját, amíg a Twitter ellen indított pere a bíróságon keresztülhalad.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?