Jó esély van rá, hogy videójáték készül a Squid Game alapján

A Netflix komolyan gondolkodik rajta, hogy videojáték készüljön a streamingszolgáltató valaha volt legnépszerűbb sorozata, a Squid Game című dél-koreai produkció alapján. 

A Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed) elképesztő nézettséget produkált, 94 országban vetítették, és a debütálását követő 28 nap alatt 142 millió előfizető volt rá kíváncsi. Ezzel az eredménnyel a vérgőzös dél-koreai produkció a Netflix történetének valaha volt legsikeresebb sorozata lett, letaszítva ezzel a trónról a korábbi csúcstartó Bridgerton (A Bridgerton család) című sorozatot, amelyet az első 28 napban „mindössze” 82 millió előfizető indított el.


A sikert elnézve várható volt, hogy a Netflix nem engedi el a széria kezét, és ilyen vagy olyan formában, de folytatni kívánja a gyerekjátékokra épülő dráma történetét. Minyoung Kim, a Netflix ázsiai részlegének vezetője úgy nyilatkozott, hogy már nagyban gondolkoznak a sorozat jövőjén, és az sincs kizárva, hogy videojátékot készítenek belőle.

Az ötlet már csak azért sem meglepő, mert a Netflix a filmek és sorozatok mellett nemrégiben a videojátékos iparba is belekóstolt, egy battle royale alapokon nyugvó játék számára pedig különösen jó inspiráció lehetne a Squid Game, hiszen itt jellemzően sok játékos küzd meg egymással, a versenyző célja pedig az, hogy ő legyen az utolsó, aki talpon marad.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?