61 Samsung mobil árusítását tiltották be Oroszországban

Szabadalmi jogsértés miatt tiltották meg a Samsungnak, hogy 61 okostelefonját árusítsa az országban. A döntés még nem jogerős, a Samsung fellebbez. 

A Samsung kellemetlen pereskedést kapott a nyakába Oroszországban, a Samsung Payhez kapcsolódó szabadalmi jogsértés miatt. Az orosz bíróság első körben úgy döntött, hogy a Samsungnak megtiltja 61 okostelefon importját és eladását. Olyan modellekről van szó, amiken elérhető a Samsung Pay, köztük a legújabb összehajtható modellek is. Állítólag a svájci mobilfizetési cég Sqwin Sa szabadalmát sérti a Samsung Pay, állítja a felperes.


A Samsung természetesen fellebbezett a döntés ellen, egyelőre pedig nem kötelezik jogilag, hogy ténylegesen állítsa le az eladásokat.

Az ügy egyébként 2013-ig nyúlik vissza: ekkor Victor Gulchenko egy online tranzakciós rendszer szabadalmát védette le, amit 2019 áprilisában adtak meg az Sqwin Sa részére. A Samsung Pay 2015-ben lett bemutatva és 2016-ban jutott el Oroszországba.

A Samsung Pay a harmadik leghasználtabb érintésmentes fizetési rendszer Oroszországban, a Google Payt a piac 32, az Apple Payt 30, a Samsung Payt 17 százaléka használja. Jogi szakértők szerint a másik két óriáscéget is betámadhatja az Sqwin Sa.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?