Szabadalmi jogsértés miatt tiltották meg a Samsungnak, hogy 61 okostelefonját árusítsa az országban. A döntés még nem jogerős, a Samsung fellebbez. 

A Samsung kellemetlen pereskedést kapott a nyakába Oroszországban, a Samsung Payhez kapcsolódó szabadalmi jogsértés miatt. Az orosz bíróság első körben úgy döntött, hogy a Samsungnak megtiltja 61 okostelefon importját és eladását. Olyan modellekről van szó, amiken elérhető a Samsung Pay, köztük a legújabb összehajtható modellek is. Állítólag a svájci mobilfizetési cég Sqwin Sa szabadalmát sérti a Samsung Pay, állítja a felperes.

A Samsung természetesen fellebbezett a döntés ellen, egyelőre pedig nem kötelezik jogilag, hogy ténylegesen állítsa le az eladásokat.

Az ügy egyébként 2013-ig nyúlik vissza: ekkor Victor Gulchenko egy online tranzakciós rendszer szabadalmát védette le, amit 2019 áprilisában adtak meg az Sqwin Sa részére. A Samsung Pay 2015-ben lett bemutatva és 2016-ban jutott el Oroszországba.

A Samsung Pay a harmadik leghasználtabb érintésmentes fizetési rendszer Oroszországban, a Google Payt a piac 32, az Apple Payt 30, a Samsung Payt 17 százaléka használja. Jogi szakértők szerint a másik két óriáscéget is betámadhatja az Sqwin Sa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Samsung