Kép: Techeblog

Hullámvasutat, kis tengeralattjárókat, csúszdaparkot, egy halom éttermet, és még számos csodát tartogat az egykori fúrótoronyból lett vidámpark.

Szaúd-Arábia nem egy nincstelen ország, ezt mindannyian tudjuk, és az anyagi lehetőségeiket sokszor hol felesleges, hol pedig látványos és szórakoztató beruházásokban fejezik ki. Nincs ez másként most sem, hiszen várja vendégeit a THE RIG nevű vidámpark, ami egy nyugdíjas fúrótoronyból “készült”. A látogatók hullámvasutazhatnak, kipróbálhatják a csúszdaparkot, de ha úgy tartja kedvük, merülhetnek palackkal, vagy akár mini tengeralattjáróval is. Az extrémebb kalandra vágyók pedig bungee jumpinggal szórakoztathatják magukat a 150 000 négyzetméteres területen.

A projekt célja, hogy Szaúd-Arábia vezető globális turisztikai célponttá váljon, és a tervek szerint 2030-ra a turizmus az olaj és a gáz után a második legnagyobb GDP-hozzájárulást jelentse. A sajtófotók alapján úgy tűnik, hogy legalább az egyik étterem vagy társalgó a víz alatt helyezkedik majd el, lélegzetelállító kilátást nyújtva a vendégeknek. A sajtóközlemény szerint a vidámpark összhangban van a PIF 2021-2025-ös stratégiájával, amelynek célja az innováció ösztönzése Szaúd-Arábia turisztikai és szórakoztatóipari ágazatában, ígéretes fejlesztési lehetőségeket kínálva a gazdasági diverzifikáció eléréséhez, összhangban a szaúdi Vision 2030 célkitűzéseivel. Ez a projekt egyedülálló turisztikai attrakció, amely várhatóan a világ minden tájáról vonzza majd a turistákat, miközben különösen népszerű lesz a régió GCC-országainak állampolgárai és lakosai körében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!