Épülőben a szaúdi luxusrepülőtér

A Red Sea International Airport egy luxusrepülőtér lesz, és ki nem találnák hol…Hát Szaúd-Arábiában, hol másutt! 

Megkezdődött a Red Sea International Airport építése, ami egészen új dimenzióba helyezi az ilyen célt szolgáló létesítményének fogalmát. A luxusrepülőtér az ország nyugati partján található, és része annak a projektnek, ami a Vörös-tengerhez kapcsolódóan az idegenforgalom fejlesztését és élénkítését célozza.


Kép: ArchDaily

A reptér dizájnját a sivatagi táj színei és textúrái ihlették, beleértve az öt hatalmas kapszulát, ahol az objektumba belépni, illetve onnan távozni lehet. A tervek szerint az új repülőtér 2030-ra évi egymillió utast mozgat, kifejezetten azokat szolgálva, akik a Vörös-tengerhez érkezve a luxust részesítik előnyben.

Kép: ArchDaily

A tervezésnél és kivitelezésnél kiemelt fontosságú volt a környezetvédelem. Ennek megfelelően az öt óriáskapszula mindegyike önállóan működtethető, amolyan mini terminálként. Így az éppen használaton kívüliek nem fogyasztanak energiát.

Kép: ArchDaily

A projekt egyik alaptesteként funkcionáló Foster + Partners szerint a Vörös-tengernél lévő repülőteret a világ egyik legegyedibb nyaralóhelyének egyik olyan építményének szánják, ami nem csupán egy átjáró országok között, hanem a látógatói élmény szerfes része.

Kép: ArchDaily

A sivatagi táj színei és textúrája ihlette fenntartható kialakítás nyugodt és fényűző utazást kíván létrehozni a terminálon keresztül. Átmeneti csomópont lesz belőle a szárazföldön és a légi úton egyaránt érkező látogatók számára. A stúdió célja, hogy a luxusrepülőtér elérje a LEED Platinum fenntarthatósági besorolását, és a projekt jövőre készül el.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?