Jack Black dinoszauruszként fikázza az emberiséget

A legfőbb üzenet, amit a Jack Black hangján megszólaltatott dinoszaurusz mond, hogy kihalni nem jó dolog.

Az ENSZ Fejlesztési Programjának keretein belül megjelent egy olyan videó, ami kicsit bizarrnak tűnik, hiszen a főszereplője egy rég kihalt faj képviselője, aki Jack Black hangján szól hozzánk. A rövidfilmben egy CGI dinoszaurusz rémült sikolyok és tágra nyílt szemek közepette lép a közgyűlés termébe, és a pódiumra érkezve arra figyelmeztet, hogy mi jöhet, ha az emberiség nem foglalkozik az éghajlatváltozással.


„Figyelem, emberek! Tudok egy-két dolgot a kihalásról, és hadd mondjam el nektek – és bár azt gondolnánk, hogy ez nyilvánvaló – a kihalás rossz dolog. Ti pedig pont a kihalás felé mennétek? 70 millió év alatt ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha hallottam. Nekünk legalább volt egy aszteroidánk. De mi a ti mentségetek?” – teszi fel a kérdését a monológ végén a dinoszaurusz.

Ám ezzel még nem fejezi be, hiszen van további mondanivalója, miközben a hallgatóság több tagja helyeslően bólogat. „Íme az én vad ötletem. Ne a kihalást válasszátok. Mentsétek meg a fajotokat, mielőtt túl késő lenne” – zárja mondandóját. Mivel a rövidfilm a világ összes országának szól, így más-más nyelven is kapott szinkront, amelyek szintén ismert színészek hangján szólalnak meg. A spanyol változatban például Eiza González szerepel, a dánoknál a Game of Thrones-ból ismert Nikolaj Coster-Waldau, a francia videóban pedig Aïssa Maïga.

A videó az UNDP kampányának része, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire, és cselekvésre ösztönözze a világ vezetőit. A szervezet kutatása szerint -és ezt szintén Jack Black hangja mondja dínó testbe búja – a világ évente 423 milliárd dollárt költ csak a fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos támogatásokra. Ez az összeg elegendő lenne ahhoz, hogy a világ minden egyes embere számára egy COVID-19 oltást fedezzen. Vagy háromszor annyi, mint amennyi a globális szélsőséges szegénység felszámolásához szükséges éves összeg.

A világ vezetői jelenleg a skóciai Glasgowban gyűltek össze a COP26-ra, az ENSZ éghajlat-változási konferenciájára, amelyet „a világ legjobb utolsó esélyének” neveznek arra, hogy a klímavészhelyzetet ellenőrzésük alá vonják. A konferencia október 31-től november 12-ig tart.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?