A Facebook után a Microsoft is megépíti saját metaverzumát

A Microsoft bejelentése után most már biztosan kijelenthető: a Facebook nem az egyetlen cég, amely a sokat vitatott metaverzum kiépítésében gondolkodik. 

A redmondi vállalat a társaság éves, Ignite elnevezésű konferenciáján számolt be róla, hogy új, virtuális valóságra épülő funkciók bevezetését tervezik a jövőben, melyek elsődleges célja egy irodai metaverzum kiépítése. Az új fejlesztés teljes mértékben kiváltaná a munkavállalók fizikai jelenlétét a munkahelyeken, a felhasználó ugyanis saját avatárján keresztül egy VR-irodában dolgozna ezután.


 „A metaverzum lehetővé teszi, hogy beágyazzuk a technológiát a való világba, a való világot pedig a technológiába. Valódi jelenlétet hoznánk létre bármilyen digitális térben” – nyilatkozta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. Nadella hozzátette, hogy a cég az Excel és a PowerPoint mellett az Xboxot is integrálni szeretné a kollektív virtuális térbe, hogy ne csak dolgozni és kommunikálni, de játszani is tudjunk benne.

A metaverzum kifejezés azután vált igazán divatossá, hogy a Facebook úgy határozott,  Oculus VR-eszközök segítségével kiépít egy digitális világot, ahol a felhasználók kedvükre mászkálhatnak, játszhatnak, barátkozhatnak és dolgozhatnak. A Facebook még az anyacég nevét is megváltoztatta Metára, ezzel jelezve, hogy immár a metaverzumnak nevezett fő projekt lebeg a szemük előtt.

A metaverzum kifejezést először egyébként Neal Stephenson használta 1992-es Snow Crash című regényében, ahol az internet virtuális valóság-alapú továbbfejlesztését értette alatta.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?