Mindegy, hogy esküvő vagy temetés, a lényeg, hogy tankkal menj

Nem csak az USA, hanem Anglia is a korlátlan lehetőségek hazája lehet, hiszen esküvő vagy temetés esetén is érkezhetünk tankkal a rendezvényre. 

Idehaza egész szélsőséges a járművek vizsgáztatásának szokásrendszere, hiszen van, ahol nagyon szigorúak a biztosok, míg másutt úgy kapja meg a műszakit az autó, hogy nem is járt a soron. Angliában ezzel szemben bizonyos szempontból sokkal lazább a hozzáállás, hiszen simán közúti forgalomba helyezhető egy tank is. Már amennyiben megfelel minden olyan követelménynek, ami a biztonságos közlekedéshez szükséges. Az angliai Norwichból származó Merlin Batchelor az interneten vásárolt egy régi páncélozott személyszállítót, és úgy döntött, hogy sofőrszolgálatot ellátó járművé alakítja át.


Miután minden szükséges átalakítást elvégzett, nagyjából 11 millió forintnyi fontnál járt a költségszámláló. Ám ennyiért egy közúti forgalomban használható járművet kapott, amit elnevezett Tank Taxinak. Nem véletlen, hiszen a tank feladata emberek szállítása, de csak esküvő vagy temetés esetén, bár Bachelor reméli, hogy a későbbiekben más eseményekre is engedélyt kap. Hozzá kell tenni, az utazás nem olcsó, hiszen nagyjából 300 000 forintnyi fontot kell fizetni egy fuvarért, tehát bele kell nyúlni a perselybe rendesen. Ám az biztos, hogy ennyiért stílusosan érkezhet az ember az esküvő helyszínére. Azt viszont nem tudjuk, kinek és miért lehet jó tankkal menni temetésre. Érdekesség, hogy a Tank Taxi biztosítása olcsóbb, mint egy Honda Civic-é. Végezetül érdemes felidézni a tulajdonos szavait, miszerint technikailag ez nem egy tank, hanem egy páncélozott szállítójármű.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?