Kép: Techeblog

A gyártó szerint Flippy 2 segíteni hivatott a gyorséttermi dolgozók munkáját, de láttuk a Terminátorban, hogy a robotokat csak a világuralom érdekli. 

Múltkor a pizzasütőket riogattuk, hogy a gépek elveszik a munkájukat, most pedig a gyorséttermi dolgozók felé kívánjuk figyelmeztetésre emelni mutatóujjunkat. Hiszen a Miso Robotics műhelyéből kigördült Flippy 2, és már el is kezdett dolgozni a 100 éves múltra visszatekintő White Castle (vajon meddig tarthatja meg ezt a nevet) indianai egységében. A robot önállóan tud tevékenykedni a sütőknél, így a gyártó szerint tehermentesíti az alkalmazottakat ezektől a munkafolyamatoktól. Így szerinte biztonságosabbá is válik a munkavégzés, hiszen mégiscsak forró olajról beszélgetünk, ami komoly sérüléseket tud okozni.

Flippy 2 nem csupán egy második generációja a konyhai kisegítő robotnak, hanem kétszer olyan gyorsan is dolgozik, mint elődje, beleértve a papírtartókba való töltést is. Elképzelhető egyébként, hogy a későbbiekben hamburgerpogácsa forgató képessége is lesz, de ez még a jövő. A tesztelési fázis során a Miso Robotics megfigyelőket küldött Flippy felügyeletére, de kiderült, még csúcsidőben sem volt szükség az alkalmazottak segítségére. Ráadásul az új AutoBin rendszerrel a robot most már képes kisebb mennyiségű és speciálisabb ételek, például hagymakarikák vagy csirkehúsos szendvicsek elkészítésére is.

Az egység mindegyik tárolója képes akár egy teljes sütőkosár befogadására, vagy testre szabható a konyha speciális igényeihez. Amint valamit a tárolóba tesznek, a mesterséges intelligenciával támogatott látás segítségével a robot automatikusan azonosítja az ételt, felveszi, a megfelelő sütőkosárban elkészíti, és egy forrón tartó területre helyezi.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!