Izlandverzum egy olyan világ, ahol a víz nedves, a moha igazi, az emberi lények valódiak, és még csak headsetekre sincs szükség, hogy mindezeket megtapasztaljuk. 

Mark Zuckerberg néhány hete jelentette be, hogy belevág élete eddigi legnagyobb projektjébe, a metaverzum kiépítésébe. A Facebook utódjaként működő digitális világ maga lenne a testet öltött internet, ahol a felhasználók avatárokon keresztül élnének: dolgoznának, szórakoznának, sportolnának és barátkoznának.

A nagy port kavart ötlet az izlandi turisztikai hivatal fantáziáját is megmozgatta, akik Introducing the Icelandverse című, országnépszerűsítő videójukkal reagáltak Zuckerberg bejelentésére. „Nedves víz. Emberek, akikkel kapcsolatba lehet lépni. Igazi moha. Égbolt, amit a saját szemeddel láthatsz. Vulkáni kőzetek, amiket megtapinthatsz. Óriási gejzírek. Madarak, amelyeket megfigyelhetsz. Vízesések, amelyeknek odaállhatsz a szélére. Lovak, amelyeket meglovagolhatsz, és szőr, amelyet megérinthetsz” – sorolja a videóban Jörundur Ragnarsson alias Zack Mossbergsson, aki Mark Zuckerberg kiköpött hasonmása.

A jópofa videóról egyébként Mark Zuckerberg is elismerően nyilatkozott, hozzátéve, hogy ezt neki is látnia kell, és örül, hogy Zack Mossbergsson is használ naptejet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!