Az AerinX legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. 

Világszerte egyre nagyobb az igény a légikarbantartás területén tevékenykedő vállalatok részéről (független karbantartó cégek, légitársaságok és az egyéb kapcsolódó szereplők részéről egyaránt), a hatékonyságot és termelékenységet növelő digitális megoldások iránt. A fejlett technológia alkalmazása ugyanis jelentős versenyelőnyt jelenthet. Az MRO (légi-karbantartó) szektor által használt szoftveres megoldások piaca a jelenlegi közel 7 milliárd dollárról (2100 milliárd forint) 8 milliárd dollárra (2400 milliárd forint) nőhet 2025-re szakértők szerint.

A szegmens világszinten egyik kiemelkedően innovatív szereplője a magyar AerinX, melynek első piacérett terméke a repülőgépek külső átvizsgálását támogató ún. kevert valóság (MR) alapú szoftveres megoldás, mely a karbantartó-mérnökök munkáját támogatva lényegesen gyorsabbá, megbízhatóbbá és pontosabbá teszi a repülőgép-karbantartási folyamatokat. A high-tech rendszer segítségével a karbantartó mérnökök valós idejű információkat tudnak rávetíteni a légijármű felületére, így az esetleges külső sérülések felmérése és regisztrációja a hagyományos módszerekhez képest jóval gyorsabban, pontosabban végezhető el, így a kapcsolódó munkafolyamatok időigénye mintegy 80%-kal csökkenthető.

Az AerinX a napokban, az MRO Europe konferencia és szakkiállítás keretében, Amszterdamban kötött ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást a globális légijármű-karbantartó vállalattal, a Magnetic MRO-val.

Az AerinX egy speciális és rendkívül innovatív támogató eszköz és rendszer, mely a repülőgép mérnökök munkáját segíti számítógépes 3D modellek és kevert valóság technológia segítségével. A rendszerünk használatával a karbantartó szakemberek sokkal inkább a magas hozzáadott értékű feladatokra tudnak koncentrálni, amelyekben legjobban tudják kamatoztatni szaktudásukat, tapasztalatukat. End-to-end megközelítésünknek köszönhetően az összes időigényes folyamatot el tudja végezni rendszerünk, mellyel a karbantartó szakemberek a külső átvizsgálás során szembesülnek. Nagyon örülünk a Magnetic MRO-val kötött friss megállapodásnak, hiszen egy újabb jelentős globális szereplő kezdi el használni a rendszerünket, amely előszeretettel alkalmazza a legújabb technológiai innovációkat” –  hangsúlyozta Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője.

Az AerinX globális piaci terjeszkedésének gyorsítása érdekében nemzetközi iparági befektető részvételével tőkebevonásra készül, melynek előkészítését már megkezdte a magyar informatikai vállalkozás.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!