Elrejtette a Spotify a véletlenszerű lejátszás gombot az albumokon belül, miután a világhírű brit énekesnő, Adele kikötötte: csak úgy engedi feltölteni legújabb albumát a zene-streamelő szolgáltatásra, ha a számok csakis egymás után hallgathatóak meg.

Adele azzal indokolta nem mindennapi kérését, hogy legújabb, 30 című lemeze egy történetet mesél el, amely csak akkor jön át igazán, ha a zeneszámokat a megfelelő sorrendben hallgatják. „Ez volt az egyetlen kérésem a teljes karrierem alatt. Nem a semmiért csinálunk albumokat ekkora figyelemmel és igényességgel. A művészetünk egy történetet mesél el, és történeteinket pedig úgy kellene hallgatni, ahogyan azt mi szeretnénk. Köszönöm a Spotify-nak, hogy meghallgatta a kérésem” – írta az énekesnő Twitteren.

A Spotify Adele kérésére úgy reagált, hogy „neked bármit“, majd november 20-án, szombaton bevezették az új funkciót, azon a napon, amikor az énekes új albuma megjelent az oldalon. Adele öröme azonban nem lehet felhőtlen, a véletlen lejátszás ugyanis nem tűnt el teljesen a platformon, aki tehát valami oknál fogva mégis véletlenszerű sorrendben szeretné meghallgatni az énekesnő albumát, annak a a lemez tracklistjét megnyitva megvan erre a lehetősége.

A 30 címet viselő album az angol énekes-dalszerző negyedik stúdióalbuma, amelyet volt férjétől, Simon Koneckitől való válása inspirált. Az énekesnő saját elmondása szerint ez az eddigi legszemélyesebb, legérzékenyebb lemeze.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!