Sosem volt ennél egyszerűbb a sütés: Xiaomi Mi Smart Air Fryer vélemény

Megnéztük mit tud az agyonhype-olt forrólevegős sütő. Hogy működik, mire jó, kinek jó, megéri megvenni? Xiaomi Mi Smart Air Fryer teszt.

Air Fryer

Ez egy viszonylag új termékkategória, amely hazánkban mostanában kezd elterjedni. Alapvetően egy konyhai eszközről van szó, ami nagyon hasonlít fritőzökhöz, csak az ételek felmelegítéséhez, átsütéséhez, pirításához nem olajat használ, hanem forró levegőt, amelyet keringtet a „sütőtérben”. E megoldás előnye, hogy elméletileg szagtalan, és a használt olajjal sem kell vacakolni, valamint a készülék tisztítása is egyszerűbb.


Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Elég csak a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, és így akár konyha nélkül vagy a konyhán kívül is lehet benne meleg ételeket elkészíteni. A Xiaomi is előrukkolt egy ilyen szerkezettel, az Mi Smart Air Fryer személyében, mi pedig megnéztük, hogy mennyire használható.

Külső, dizájn

Nagyon meglepő módon úgy néz ki, mint valami konyhai gép, a fehér burkolatával, kerekített éleivel, és az orrán található kezelőpanellel, amely egyben egy gomb, tárcsa és LCD kijelző. 33,5 centi magas, 25,2 centi széles és 30,4 centi mély, amivel az egyik legkompaktabb ilyen masina jelenleg a piacon. Sok helyet nem foglal tehát, egy kisebb konyhában vagy szobában is elfér akár. Sőt, az ember berakhatja egy táskába és viheti magával nyaralni, kempingezni vagy fesztiválozni is akár.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

A készülékház belsejében található a 3,5 literes sütőtér, amihez jár egy kis rács is, amire nagyjából két szelet hús vagy csirkecomb fér rá. Ezzel maximum két ember számára lehet egyszerre ételt készíteni, de hát ez a kompakt kialakítás átka. A sütőtér egy kis fogantyúval húzható ki, tapadásmentes bevonattal van ellátva, és egészen könnyen tisztítható, valamint bepakolható mosgatógépbe is. Mindent összevetve azt tudjuk mondani, hogy a kialakítás, a dizájn teljesen rendben van.

Kezelés

A már említett kezelőpanelen lehet beállítani a hőfokot (40-200 °C) és a sütési időt manuálisan. Emellett a készülék tartalmaz 8 előzetesen programozott receptet is, amelyek értelemszerűen a nevükkel jelzik, hogy milyen jellegű ételekhez szánják őket (Fish, French Fries stb.). Magyarul nem tud sajna, de azért egy szótárral bárki könnyen boldogulhat. A masina sütés közben néha óbégatni kezd, hogy rázogassuk meg/forgassuk meg a rácson található finomságokat, amire érdemes is hallgatni.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

A készülék nevében nem véletlenül van benne a „Smart” szócska, hiszen a modell a WiFi révén csatlakoztatható telefonhoz, és az azon futó alkalmazás révén is vezérelhető. Az appal távolról elindítható, leállítható, ellenőrizhető az állapota, és a szoftver nem utolsó sorban tartalmaz további 100 előre programozott receptet.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Tehát elég csak rábökni valamelyikre a telefon képernyőjén, és úgy módosul a hőfok, illetve a sütési idő is. Emellett a felhasználó is létrehozhat sajátokat a saját tapasztalatai alapján. Az alkalmazás nem rossz, viszont mi nem tudtuk rábírni, hogy magyarul is beszéljen, ami azért a felhasználók egy részének problémát okozhat.

Milyen az étel?

Na de jöjjön a lényeg, azaz, hogy milyen működés közben: Nos, az az igazság, hogy a Xiaomi Mi Smart Air Fryer egy szuper eszköz. A húsokat vajpuhára, de mégis ropogós külsejűre süti, a krumplit pedig szintúgy, ráadásul egyszerre készíthetjük őket. Egy kis idő kellett, hogy kitapasztaljuk, hogy pontosan mikor mennyi időre és hőfokra kell állítani, hiszen értelemszerűen a vastagabb krumpliknak vagy vaskosabb szelet tarjáknak több idő kellett. De ez nem gond, hiszen értelemszerűen bármikor „rá lehet még sütni” az ételre, pont mint egy hagyományos sütő esetében.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Gyakorlatilag 15-20 perc alatt össze lehet ütni egy ebédet vagy vacsit úgy, hogy rá se kell nézni, maximum csak egyszer megrázni, megforgatni, ha szól. Korábban már volt dolgom forrólevegős sütővel, az is jó volt, de ez a Xiaomi masina is teljesen rendben van, teljesen jó kajákat lehet vele összehozni igen rövid idő alatt. Lehet benne készíteni egyébként aszalt gyümölcsöket, sőt akár joghurtot is. E tekintetben lényegesen sokoldalúbb, mint a legtöbb társa.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer
Ár

Xiaomi Mi Smart Air Fryer – 35 000 forint. Nagyon jó az ára, ennyiért ez a masina vidáman megéri!

Kinek ajánljuk – Xiaomi Mi Smart Air Fryer

– Szeret sütni, sült ételeket enni
– Kicsi a konyhája, vagy nincs neki
– Egy vagy két személyre főz (süt)
– Kompakt, kicsi air fryert keres

Kinek nem ajánljuk – Xiaomi Mi Smart Air Fryer

– 3-4 vagy több személyre főz-süt rendszeresen
– Fontos, hogy a termék tudjon magyarul

További információk a Xiaomi Mi Smart Air Fryer masináról a termék hivatalos oldalán

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Dizájn
    (4.5)
  • Kezelhetőség
    (4)
  • Teljesítmény
    (5)
  • Ár/érték arány
    (5)
4.6

Összegzés

A Xiaomi Mi Smart Air Fryer egy szuper, kompakt, sokoldalú forrólevegős sütő. Abszolút ajánlott termék a részünkről!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?