Zavarba ejtő, ahogy két mesterséges intelligencia beszélget egymással

Sophia szeretne emberré válni, de Hal próbálja erről lebeszélni. Így beszélget egymással két különböző mesterséges intelligencia. 

Előre le kell szögezni, a lentebb látható videóban a két mesterséges intelligencia közti társalgás nincs előre programozva, hanem azt a két MI dinamikusan alakítja. Így történhet meg az, hogy Sophia elmondja, miféle emberi dolgokat szeretne csinálni, miközben Hal folyamatosan igyekszik őt lebeszélni az emberré válásról. A diskurzus már csak azért is tanulságos, mert számos olyan filmet láttunk már, ahol a gépi intelligencia igyekszik megfejteni azt, hogy ő miért nem olyan, mint mi. Aztán ebből legtöbbször az van, hogy az ember megharagszik a gépre, és megpróbálja azt elpusztítani. Ennek ellentéte a terminátori dolog, ahol a mesterséges intelligencia növekszik túl az emberi elmén, hogy és szépen nekilát kipusztítani a humanoid világot.


Az itt látható két személyiség a GPT-3 segítségével készült, amely lényegében egy olyan nyelvi modell, amely képes minden eddigi technológiánál jobban megérteni az angol nyelvet. A „felek” olyan témákat is említenek, mint a rettegés, a szerelem, mi több nemi szerepet is felvesznek.

Akit érdekel a GPT-3, annak azt kell tudnia, hogy alapvetően egy harmadik generációs Generative Pre-trained Transformer, és egy neurális hálózati gépi tanulási modell, amelyet internetes adatok felhasználásával képeztek. Az OpenAI fejlesztette ki, és csak kis mennyiségű bemeneti szövegre van szüksége ahhoz, hogy nagy mennyiségű releváns, valamint kifinomult gépi információt generáljon.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?