Lemondott Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója

Indoklása szerint a Twitter már kellően felkészült arra, hogy ne egy társalapító vezesse. 

Jack Dorsey tizenhat évvel ezelőtt a közösségi platform társalapítójaként volt jelen a Twitter „fogantatásakor”. Jelenlegi vezérigazgatói pozícióját Parag Agrawal veszi át, aki eddig a vállalat technológiai igazgatója volt. Dorsey – aki egyébként a Square nevű cég vezérigazgatója is – úgy fogalmazott, hogy mélyen megbízik utódjában. Ugyanakkor igazgatótanácsi tagsága egészen a mandátuma jövő évi lejártáig megmarad. A vezetőváltás talán nem véletlen, hiszen elég komoly vizsgálatok zajlanak a Twitterrel kapcsolatban. Eközben Dorsey-ra is mind nagyobb nyomás helyeződött a távozását követelve. Nem tett túl jót a közösségi oldalnak az sem, hogy több oldalról bírálták a konzervatív politikusokkal kapcsolatos moderálási elvei miatt.


Kép: Parag Agrawal – Republic World

Hozzá kell tenni, hogy vajon mit tehetett volna a platform Donald Trump ámokfutásakor, ha nem azt, hogy egyszerűen elnémítja, hiszen a Facebook is ezt tette. Dorsey vezetése alatt a Twitter agresszívabban igyekezett magát a felhasználókra melegíteni, aminek köszönhetően 2018-ban már tekintélyes nyereséggel zártak. A Twitter, amelynek 211 millió napi felhasználója látja a hirdetéseket, 2023-ra legalább 315 millió napi aktív felhasználót szeretne elérni. Az alkalmazottaknak küldött levelében a lemondás kapcsán azt írta, hogy a döntés csakis a sajátja, ezzel ellensúlyozva a rá nehezedő nyomásról szóló pletykákat. Az őt váltó Agrawal 2011-ben csatlakozott a Twitterhez, és 2017 óta a vállalat technológiai igazgatója. CTO-ként ő vezette a közösségi hálózat technikai stratégiáját, és előmozdította a gépi tanulás használatát. Szűk 110 ezer követője van a Twitteren, és nem gyakran osztja meg gondolatait a közösségi hálózaton. Idén mindössze 24 alkalommal tweetelt vagy retweetelt az idővonala szerint. Dorsey-nak 5,9 millió követője van.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?