Keresztbe tesz a lógósoknak a Zoom

Új funkciót fejlesztett a Zoom, amely jelzi a szervező számára, ha valaki a meghívottak közül nem lépett be a céges meetingre. 

A Zoom a koronavírus-járvány egyik legnagyobb győztese volt a tavalyi évben, a bezárkózás és a home office korábban soha nem látott magasságokba röpítette a videókonferencia platformokat, a Zoom pedig ennek hála óriásit kaszálhatott. Az idei év ugyan már nem hozott ekkora kiugrást a vállalat számára, panaszra azért így sincs ok, a cég ráadásul folyamatosan keresi a módját, hogy szépítgesse, fejlesztgesse a platformot, és időről időre új funkciókkal rukkoljanak elő. Az egyik legújabb, béta állapotú, vagyis még tesztfázisban levő funkció a logósok dolgát nehezíti meg, ugyanis a szervezők hamarosan egy csokorba gyűjtve láthatják majd azokat, akik kaptak ugyan meghívót, de nem csatlakoztak be a meetingbe.


A TechRadar szúrta ki az új funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a lista résztvevői  tömbösítve jelenjenek meg, és a szervező lássa, ki mikor csatlakozott a meetinghez. Az oldal szerint a megbeszélés házigazdája és társszervezői ráláthatnak arra, hogy kinél mi az „Attendance status” (magyarul Részvételi állapot), tehát ki az, aki ott van, és ki az, aki nincs az online találkozón. Továbbá a Zoom felülete külön gyűjti, hogy ki milyen választ adott a naptárbeli meghívóra vagy hogy egyáltalán vette-e a fáradságot, és válaszolt-e rá.

Hogy élesben mikor kerül bevezetésre a funkció, arról egyelőre nem tudni, ám vélhetően nem kell már sokat várni, hogy a végleges verzió is megérkezzen.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?