Alan Wake 2: érkezőben a legendás horrorjáték folytatása

A 2010-ben megjelent játék minden percét imádtuk, holott folyamatosan reszkettünk. Most pedig gőzerővel folyik az Alan Wake 2 fejlesztése. 

A 11 éve megjelent első rész zsenialitása az volt, hogy konkrétan szorongató érzést váltott ki az emberből, és nem azért, mert percenként ránk ijesztett. Sokkal inkább azért, mert folyamatosan rettegésben tartott, és a játékos valóban azt érezte, hogy minden pillanatban vége lehet az életének. Azóta is várjuk a folytatást, és most, a Remedy Entertainment a The Game Awards 2021-en végre kibökte, készül az Alan Wake 2. A 2010-es horror thriller régóta remélt iterációjában a címszereplő visszatér, hogy harcoljon a sötétség ellen, és úgy tűnik, most még keményebb küzdelem vár rá. Bár a játékról egyelőre kevés részlet ismert, úgy tudni, valamikor 2023-ban jelenik meg PC-re, PS5-re, és Xbox Series X-re.


 

A PlayStation Blognak adott interjúban Sam Lake kreatív igazgató kifejtette, hogy a játék már régóta fejlesztés alatt áll, és mostlátják elérkezettnek az időt a visszatérésre. Elmondta azt is, hogy a belső kódnév a „Project Big Fish (Nagy Hal Projekt) Mégpedig azért, mert David Lynch szerint „az ötletek olyanok, mint a halak. Ha kis halakat akarsz fogni, maradj a sekély vízben. De ha nagy halat, akkor mélyebbre kell menned. Az Alan Wake 2 a mi nagy halunk. Mélyebbre merülünk, mint valaha, a sötétség óceánjába.” Bár a trailer kevés olyan részletet tartalmazott, ami a játékmenetre utalt volna, mégis remek hangulatfestésként szolgált. Benne egy idősebb és zilált Alan Wake-et látunk, aki egy zseblámpával és néhány más eszközzel néz szembe a sötétséggel. Lake szerint az Alan Wake 2 lesz a Remedy első olyan túlélőhorror címe, amivel olyan játékokkal kerül egy ligába, mint a Resident Evil vagy a Silent Hill. Az AW 2 mellett még olyan érdekességekről is érkezett hír, mint a Star Wars: Eclipse, valamint egy új Wonder Woman játék, és először láthattuk a Suicide Squad játékmenetét.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?