A SpaceX egykori mérnökei robotpizzériát nyitnak

Hónapokon belül megnyitja kapuit a Stellar Pizza, ahol minden feladat robotokra hárul, a tésztagyúráson kezdve a feltéteken át a sütésig. 

Szokatlan területen, a vendéglátásban kamatoztatják tudásukat a SpaceX űrhivatal egykori munkatársai, név szerint Benson Tsai, Brian Langone és James Wahawisan. Az űrmérnökök 2019-ben alapították meg a Stellar Pizzát, ahol a konyhaművészetet és az űrkutatást szeretnék közelebb hozni egymáshoz, mondanunk sem kell, utóbbi területen igen nagy tapasztalattal rendelkeznek az alapítók. A mérnöki tudás persze mit sem érne konyhai tapasztalat nélkül: ez utóbbiért Ted Cizma felel, aki vezető séfként és kulináris szolgáltatásokért felelős igazgatóként szintén a SpaceX-nél dolgozott.


Az ötletgazdák elmondása szerin a forradalmian új pizzagép mindössze 45 perc alatt képes összeállítani egy pizzát, sütési idővel együtt ez az időtartam 5 perc. A büfékocsiban (food truck) tevékenykedő szerkezet a friss alapanyagokból készült gömbölyded tésztát egy kerek formában kilapítgatja, erre kanalazza rá a házi paradicsomszószt, halmozza rá a mozzarellát és a többi friss alapanyagot. Végül a nyers pizzát behelyezi a magas hőmérsékletű, egyedi tervezésű sütők egyikébe, hogy tökéletesre süljön.

A Stellar Pizza 2022 tavaszán nyithatja meg első éttermét, az alapítók célja, hogy kategóriáján belül első számú, friss alapanyagokból készült, megfizethető pizzát készítsenek világszerte.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?