Kiszámolták: Ennyibe kerülne Homer Simpson kórházi kezeléseinek költsége a valóságban

Két napja arról számoltunk be, hogy egy amerikai ingatlaniroda kiszámolta, mennyi lenne a Simpson család otthonának értéke, ha a valóságban is létezne és eladósorba kerülne, ma pedig itt egy újabb érdekes számítás arról, hogy nagyjából mennyibe került volna Homer az epizódok során elszenvedett sérüléseinek kórházi kezelése.

A több évtizede futó sitcom 1989 debütálása óta minden idők egyik legikonikusabb sorozatává vált világszerte, olyan klasszikus karaktereket keltve életre, mint Homer, Marge, Bart, Lisa vagy épp Maggie. A népszerű sorozattal kapcsolatban számos érdekes számítás látott már napvilágot, most éppen azt becsülte meg és tette közzé egy ügyvédi iroda, hogy az epizódban elszenvedett sérülések alapján, Homérnak mennyit kellett volna kiperkálnia orvosi költségekre.


A Downtown L.A. Law Group számba vette, milyen sérüléseket szenvedett el a sorozat több száz epizódja alatt a karakter, és ezeket összevetve arra jutott, hogy nagyjából 143 millió dollárra, azaz megközelítőleg 43 billió(!) forintra rúgna a kórházi kezelések összértéke. Ez az összeg tartalmaz többek között agykárosodást (1 525 500 dollár), bénulást (508 904 dollár) és radioaktív sugárzás okozta megbetegedést (150 000 dollár) is.

homer kórházi kezelése
(Fotó: Screen Rant)

A sorozatban mindig is nagy hangsúlyt helyeztek az agresszíven komikus helyzetekre, a Homer és Bart közötti erőszak azonban már évek óta vitatott téma a műsorban, mivel a kritikusok szerint a családon belüli erőszak sosem lehet vicc tárgya.

A Simpson család a filmtörténelem valaha volt, leghosszabb ideig futó és legtöbb epizódból álló sorozata, a Fox idén rendelte be belőle a harmincharmadik és harmincnegyedik évadot.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?