Így néz ki belülről a fotósoknak szánt Sony Xperia Pro-I

Darabokra szedték a Sony Xperia Pro-I mobilt, és meglepetésre egyáltalán nem hasonlít az Xperia 1 III-ra belülről. 

A Sony Xperia Pro-I 2021 egyik legérdekesebb okostelefonja volt. Elsőre úgy nézett ki, hogy egy fotósok számára készített, kamerabajnok kiadása ez az Xperia 1 III-nak. Sajnos a tesztekből azóta kiderült, hogy bár a kellemesen természetesnek ható képi stílussal dolgozó eszköz dugig van profiknak való funkciókkal; az 1800 eurós rétegmobil rendszeresen túlmelegszik, és sokszor alulmúlja a feleennyibe kerülő riválisait.


A PBKreviews szétszedős videójából pedig arra is fény derült, hogy igazából nem sok köze van az Xperia 1 III-hoz ennek a modellnek: teljesen más alaplap került bele.

A hátlap levétele és a csavarok eltávolítása az átlagosnál valamivel egyszerűbb, így a Sony igazából nem nehezítette szándékosan a javításokat. Még a töltőportot sem forrasztották az alaplaphoz. A javítás ennek ellenére nem egyszerű, rengeteg alkatrészt kell kiszedni egy-egy eleme cseréjéhez. A képernyő cseréjéhez is gyakorlatilag mindent ki kell szedni a házból.

Érdekesség, hogy réz és grafit használatával készült filmrétegeket lehet belül találni, de maga a chip nem kapott hőpasztát vagy hőpadot. Talán ez is az oka, hogy már percek alatt túlmelegedhet a készülék. A PBKreviews szerint az Xperia Pro-I javíthatósági pontszáma így 3, a lehetséges 10-ből.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: PBKreviews

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?