Mi lehet ez: chip és vakcina egyetlen mondatban, de mégis igaz

De még mielőtt a konteósok egyszerre üvöltenének fel, hogy „ugye megmondtam!”, a chip nem az oltással jut a bőr alá. 

Az egyik népszerű összeesküvés elmélet szerint a vakcinával egy chip jut az emberi szervezetbe, amit az 5G aktivál. Hogy ez az aktiváció mit is jelent valójában, arról keveset tudni, de az oltástagadók egy része a chiptől való félelmében irtózik még a gondolatától is. Nos, bizonyos tekintetben megállhatja a helyét ez a chipes dolog, de csak úgy, ahogy a svéd Epicenter valósítja meg. Ők ugyanis kifejlesztettek egy mikrochip-implantátumot, amely a COVID-19 oltási útlevél tárolására használható közvetlenül a bőr alatt, akár a karban, akár a hüvelyk- és mutatóujj között. Az implantátum NFC technológiát használ, amely bármely NFC-kompatibilis okostelefonnal kommunikál.


Ami a legfontosabb, az Epicenter azt állítja, hogy az eljárás teljes mértékben reverzibilis, ami elképzelésünk szerint egyfajta sebészeti beavatkozást foglal magában. Ki lenne alkalmasabb ennek az implantátumnak a bemutatására, mint Hannes Sjoblad az Epicenter képviseletében azt mondja az implantátumról, hogy olyan technológiát használnak, amit már korábba fejlesztettek ki, tehát bevált eljárásról beszélünk. Szerinte az implantátum rendkívül sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, és nagyon kényelmes, hogy a COVID útlevél mindig elérhető a rajta keresztül. Abban az esetben is elérhető például, ha lemerülne a telefonunk. Sjoblad szerint bár valóban nem új dologról beszélünk, a technológia az utóbbi évtizedben lett népszerű. Érdekesség, hogy az első ember, akinek a bőre alá chip került, Kevin Warwick volt, és 1998-ban történt a „beültetés”.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?