Ha máson nem is, de talán a lelkiismereten segít, ha az ember szobabringázik, miközben a McDonald’s kínálatát fogyasztja.
Sokan megvetik a gyorséttermekben kapható ételeket, illetve időről-időre felbukkan a szokásos fikció, hogy egy mekis hamburger hét hónappal később is olyan, mintha aznapi lenne. Ez kicsit olyan egyébként, hogyha valaki minden nap pörköltet enne, vélhetően szintén nem tenne jót neki, pedig elvileg „természetesebb”, mint a gyorséttermi láncokban kapható kínálat. De térjünk a tárgyra, miszerint a kínai McDonald’s két éttermében új koncepciót tesztel, amelynek keretében a vendégek étkezés közben edzhetnek. Jelesül szobakerékpározhatnak, hogy miközben kalóriát gyűjtenek, egyúttal égessék is azokat. Az egyik helyszín a déli Guangdong tartományban található, egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású, környezetbarát életmódot népszerűsítő étteremben. Az egészségügyi előnyök mellett ezek az újrahasznosított műanyagból készült kerékpárok áramot is termelnek, amellyel mobilkészülékek tölthetők.
A másik étterem Sanghajban található, egy bevásárlóközpontnak tűnő helyen. Az étteremlánc szerint ezek a tréningbiciklik az ország „Upcycle for Good” projektjének részét képezik, amely kezdeményezés arra összpontosít, hogy újrahasznosított anyagokból műanyag alkatrészeket tartalmazó termékeket hozzanak létre. További vásárlói visszajelzéseket gyűjtenek, mielőtt a vállalat eldönti, hogy más városokra is kiterjesztik-e a projektet. De legyünk őszinték, ha megnézzük a videót, elég hülyén festenek a vendégek, akik evés-ivás közben ímmel-ámmal tekergetnek, mintha csak nyűg lenne számukra ez az egész, hogy ott kell ülniük a nyeregben.
[sc name=”facebook” ][/sc]