Karácsony 2021: többet neteztünk az előző évhez képest

Az előző évhez mérten idén december 24, 25, 26-i napokon átlagosan 15%-kal növekedett az adatforgalom a Telenor hálózatán. 

A koronavírus-járvány miatt előtérbe helyeződött az online kapcsolattartás, és ez nemcsak a tavalyi év adatforgalmán volt érezhető, de 2021 karácsonyán is. Az ünnepi adatforgalom akkor az előző – koronavírus-mentes – évhez képest 30%-os növekedés mutatott a Telenor hálózatán, amiben feltételezhetően a korábbinál jelentősebb arányt képviselt a távoli családtagok között indított videóhívások adatforgalma. Bár az idei évben több lehetőség kínálkozott a személyes találkozókra, óvatosságból sokan távolról köszöntötték egymást, ennek is köszönhető, hogy az előző évhez képest idén a december 24 és 26 közötti időszakban átlagosan 15%-os növekedés volt megfigyelhető a mobilnet-forgalomban.


Az évről évre növekvő ünnepi hálózati forgalmi adatok ellenére elmondható az is, hogy az ünnepeket megelőző időszakhoz viszonyítva december 24-én csökkenés tapasztalható, mind az adat, a hang és az SMS összforgalom tekintetében. A meghitt pillanatokat követően a hálózati forgalom december 26-ára érte el az ünnepek előtti nagyságrendet.

telenor adatforgalom
Fotó: Telenor

Feltételezhető, hogy a 24-én forgalmazott adatmennyiség jelentősebb arányát teszi ki a barátokkal, családok között indított online videóchat hívások forgalma, míg 25-én és 26-án egyre többen és többet neteztek, ekkor már az élmények megosztása lehet a híváskezdeményezések egyik oka, illetve a szórakozást, kikapcsolódást nyújtó streaming-szolgáltatások kaphatnak nagyobb teret.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?