Elon Musk sem hagyhatta szó nélkül azt a TikTok kínai megfelelőjén, a Douyinon felbukkant felvételt, amelyen a milliárdos üzletember kiköpött hasonmása látható. 

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy egy kínai férfi hatalmas népszerűségre tett szert, pusztán azzal, hogy a megtévesztésig hasonlít a Tesla és a SpaceX vezérére. A Musk-hasonmásról készült videó rohamos sebességgel terjedt az interneten, ám egyelőre még nem derült ki, ki látható a felvételen, annyit tudni csupán, hogy a TikTok-hoz nagyon hasonló, Douyin nevű kínai platformra került fel, és viccesen Yi Long Musk néven emlegetik a férfit.

Természetesen az igazi Elon Musk sem hagyhatta szó nélkül az eseményeket, a Twitteren (hol máshol) fűzött kommentárt a videóhoz, azt írva: „Részben talán kínai is vagyok„.

Többen megjegyezték, hogy a közösségi médiába felkerült felvétel akár deepfake is lehet, tehát nincs kizárva, hogy a digitális technológiai legtöbbet vitatott eszközeivel manipulálták.

Köztudott például, hogy Tom Cruise-ról már a 2020-as amerikai elnökválasztások előtt is töltöttek fel deepfake videókat, idén márciusban pedig több olyan felvétel is terjedt a TikTokon, amelyeken egy, a sztárra megszólalásig hasonlító „személy” láható. A színész mellett többek között Vlagyimir Putyinról és Kim Dzsongunról is készültek már mesterséges intelligenciával manipulált felvételek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!