Papok is segítik a földönkívülikkel való találkozást a NASA-nál

A NASA tudni akarja, hogy pontosan hogyan reagálnának a világvallások, ha a kutatók megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot találnának a földönkívüli életre. Ehhez kérik a vallási szakértők segítségét. 

A földönkívüli élet lehetősége már hosszú évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget, ám soha olyan nyíltan nem folyt tudományos diskurzus az idegenek létezéséről, mint az elmúlt években. Az már gyakorlatilag tudományos tény, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban, és egyre több űrhajós állítja, hogy az értelmes földönkívüliek itt vannak a mi naprendszerünkben, a Tejútrendszer egyik bolygóján.


Az idegenekkel való találkozás lehetősége tehát komolyan foglalkoztatja a tudósokat, a NASA pedig egy egészen meglepő programmal készül a jövőre: az amerikai űrkutatási hivatal még 2016-ban 24 teológust hívott össze azzal a céllal, hogy kiderítsék, hogyan reagálnának az intézményesült vallások és híveik az idegen élet felfedezésére.

A Futurism beszámolója szerint a rendhagyó csapat olyan kérdésekre kereste a választ, mint hogy, miben változtatná meg Istenről alkotott felfogásukat az idegen élet, milyen hatással volna a bibliai teremtéstörténetre, továbbá, hogy a vallásoknak meg kellene-e változtatni a tanaikat.

Az eredmény kapcsán Dr. Andrew Davison tiszteletes, a Cambridge-i Egyetem anglikán papja és teológusa úgy nyilatkozott a The Timesnak, hogy a vallások egy jelentős része képes lesz megbirkózni azzal, ha a tudósok konkrét bizonyítékot találnak arra, hogy mások is vannak rajtunk kívül az univerzumban. Ugyan ma még ez csak távoli jövőnek hangzik, de ahogy a NASA szakértői is hangsúlyozzák, bármikor megtörténhet, hogy intelligens életre és civilizációra bukkannak az univerzum kutatása közben.

A projekt felettébb időszerű: december 25-én, magyar idő szerint délután egy óra után sikeresen útnak indult a világ legfejlettebb, egyben legdrágább űrteleszkópja, a James Webb, amely a bolygónk légköre által nagyrészt elnyelt, infravörös tartományban vizsgálja meg a kozmoszt, a Naprendszeren belüli bolygókat és holdakat, valamint a legősibb és a legtávolabbi galaxisokat, ezzel soha nem látott részleteket tárva fel a világegyetem régebbi múltjáról.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?